Шукати в цьому блозі

неділю, 2 грудня 2012 р.

«Кращий за професією»

Такий конкурс сільських бібліотекарів Олександрійщини пройшов у читальному залі центральної районної бібліотеки, щоб визначити рівень професійної майстерності та обрати кращих з кращих на цьому етапі обласного конкурсу. Бо ж бібліотеки - це не тільки сховище літератури. Це світ, відкритий кожному, хто любить книгу чи прагне нової інформації'. Тож мета цього конкурсу - привернути увагу місцевої влади, громадськості до діяльності сільських бібліотек; підвищити престиж закладів культури та бібліотечної професії у суспільстві, стимулювати творчу ініціативу, удосконалити фахову майстерність сільських бібліотекарів. Про це говорили, відкриваючи конкурс, директор Олександрійської РЦБС Надія ЧУЯНОВА та його ведучі - методист ЦРБ Любов КАН і бібліограф ЦРБ Наталія СТОРОЖКО.Такий конкурс сільських бібліотекарів Олександрійщини пройшов у читальному залі центральної районної бібліотеки, щоб визначити рівень професійної майстерності та обрати кращих з кращих на цьому етапі обласного конкурсу. Бо ж бібліотеки - це не тільки сховище літератури. Це світ, відкритий кожному, хто любить книгу чи прагне нової інформації'. Тож мета цього конкурсу - привернути увагу місцевої влади, громадськості до діяльності сільських бібліотек; підвищити престиж закладів культури та бібліотечної професії у суспільстві, стимулювати творчу ініціативу, удосконалити фахову майстерність сільських бібліотекарів. Про це говорили, відкриваючи конкурс, директор Олександрійської РЦБС Надія ЧУЯНОВА та його ведучі - методист ЦРБ Любов КАН і бібліограф ЦРБ Наталія СТОРОЖКО.
Конкурс розпочався з домашнього завдання «Діловий автограф». Під час презентації майже всі конкурсантки використовували комп'ютер, відеоролики, щоб розповісти про свою бібліотечну роботу з читачами, про всі цікаві заходи й зустрічі. У кожного з них були свої родзинки. Так, червонокам'янські бібліотекарі Галина БЕВЗ та Олена ГОНТАРЕНКО дивували відкриттям «Української світлиці». Неординарно презентувала себе і чарівну країну своєї бібліотеки березівський бібліотекар Анжела ЗІНЕНКО. Скільки теплих слів звучало щодо впровадження проекту «Бібліоміст» і не лише з вуст читачів цієї бібліотеки, а й інших - Приютівської, Ізмайлівської, Новопразької, де читачі безкоштовно користуються Інтернетом. Скільки цікавого почули з історій бібліотек і їхнього досвіду роботи - Михайлівської (завідуюча бібліотекою-філією Людмила СОЛОД), Новопразь­кої № 2 (Тамара ХОПОДЕН). Захоплююче йшла мова про інноваційні технології в роботі Приютівської бібліотеки-філії (Наталія СОЛДАТЕНКО) під гаслом «Книга творить людину». Кожна презентація розкривала велич і необхідність праці кожного працівника бібліотеки. Конкурсантки дякували керівництву райдержадміністрації, директору РЦБС, спонсорам за ту суттєву допомогу в поліпшенні умов праці, забезпеченні комп'ютерами, підключенні до мережі Інтернет.
Бліц - турнір «Бібліотечна майстерність» переконав поважне журі, яке очолювала головний спеціаліст відділу культури і туризму Лариса НЕСВЄТАЄВА, що кожен бібліотекар - професіонал, майже кожен конкурсант отримав за правильну відповідь 5 балів.
А третій конкурс «Літературний марафон» показав, як важливо бібліотекарю бути начитаним й цікавим співрозмовником. До того ж, цей конкурс переконав, як важливо, щоб кожна бібліотека отримувала більше періодики, нової літератури, щоб її господарки були обізнані у літературних новинках.
Останній конкурс «Бібліотечний працівник талановитий у всьому» засвідчив, що бібліотекарі не тільки майстри своєї справи, а й люди з різнобічними інтересами і талантами. Учасники представили кулінарні та кондитерські вироби-шедеври з незвичайними назвами - «Екзотичні тістечка», «Мальовничий рай», «Шапка Мономаха», «Книга бібліотекаря», рулет із печінки «Вишиванка», «Банан в шоколаді», «Українське сало» тощо. Не просто було журі визначити кращих з кращих, бо ж переконалися в творчому потенціалі, професіоналізмі, ерудиції сільських бібліотекарів. Та все ж, у номінації «За креативність ідей» перемогу здобула Валентина ЖОВТОНОЖКО (завідуюча бібліотекою-філією с. Олександрівка), в номінації «За оригінальність представлення» - Віта ВЛАСОВА (завідуюча біблі­отекою-філією с. Бандурівка), а в номінації «Кулінар за сумісництвом» - Тетяна ПІДЛУБНА (бібліотекар дитячої центральної бібліотеки селища Нова Прага). Третє місце в районному турі обласного конкурсу «Кращий за професією» розділили Тамара ХОЛОДЕН (завідуюча бібліо­текою-філією № 2 сел. Нова Прага) та Наталія СОЛДАТЕНКО (завідуюча бібліотекою-філією сел. Приютівка), друге місце посіла Ольга СИРОВАТКА (завідуюча бібліотекою-філією с. Ізмайлівка), а перше місце - Анжела ЗІНЕНКО (завідуюча бібліотекою-філією с. Березівка), яка й буде захищати честь Олександрійського району в області.

Немає коментарів:

Дописати коментар