Шукати в цьому блозі

суботу, 5 серпня 2017 р.

“Європейський погляд на зміни в громадах” круглий стіл

05 серпня 2017 року в Березівській бібліотеці-філії було проведено круглий стіл “Європейський погляд на зміни в громадах”. Захід проводився Інститутом соціокультурного менеджменту в рамках проекту «Інформаційна підтримка реформування місцевого самоврядування» за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах проекту «Просування реформ в регіони», що реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою» на запрошення Анжели Зіненко та Дарії Ратушняк, учасниць "Школи громадської участі -3".

На захід були запрошні представники громадських активістів з Войнівки, Приютівки, мікрорайону Перемога. Наша громада прагне об’єднання, аби вивести життя на новий покращений рівень.  Як зазначив Леонід Жовтило “В ідею децентралізації покладено те, що кожна людина повинна отримати послуги, система надання послуг має бути однаковою по всій країні”. Жителі с. Березівка мають можливість на обрання свого сільського старости та мати, ту людину, яка б представляла інтереси селян.

Було обговорено як формується бюджет ОТГ — де беруться кошти. Разом з модераторами, учасники визначили, що чим більше буде створюватися робочих місць, тим більше буде іти податків і буде рости бюджет громади. На допомогу підвищення трудового потенціалу громади можна використати такий інструмент як кооперація. Саме створення кооперативів може сьогодні підняти занепале село, а також створення органів самоорганізації населення.



Отже, на заході лунали різні точки зору щодо децентралізації, але попри всі перешкоди, громадяни готові до об’єднання і вбачають у цьому нагальну потребу. На думку учасників, розвиток громади можливий за активної участі жителів у всіх процесах суспільних перетворень.

Немає коментарів:

Дописати коментар