Шукати в цьому блозі

середу, 10 липня 2013 р.

Купальська ніч!



Свято Івана Купала має глибоке коріння та цікаві традиції. Колись наші предки робили опудало Купайла або Марени й водили навколо танки. Закохані стрибали  через ватру, щоб визначити, чи одружаться, дівчата пускали вінки зі свічками, щоб знайти судженого, й ходили шукати цвіт папороті. У календарі українців Іванів день відзначений як одне з найбільш поетичних свят. Знаменитий письменник Микола Гоголь написав ряд своїх літературних шедеврів, натхненний традиціями його проведення.
У Березівці в ніч з 6-го липня біля будинку культури, о 20 годині, відбулися традиційні урочистості, з нагоди цього свята. Зібралося чимало люду, щоб відпочити від буденних справ та отримати позитивний заряд енергії. Розпочалося все феєрією пісень та танців. 

Та святковому дійству хотіли завадити злі відьми та чорт-лиходій, які всіляко перешкоджали, і тут втрутились справжні підводні боги Нептун та Посейдон, які вмить приборкали злі сили. А свято продовжилося пошуком «Кращої русалочки», тож була проведена конкурсна програма серед молоді. За підсумками якої було обрано кращу з кращих Посмітну Юлію. 

Народне гуляння тісно перепліталися іграми та конкурсами. Всіх присутніх почастували  юшкою з риби. І справжньою несподіванкою для березівчан стало купальське вогнище та спалення Купайла. З великим задоволенням всі бажаючи стрибали через вогнище.



Немає коментарів:

Дописати коментар