Шукати в цьому блозі

середу, 21 лютого 2018 р.

«МОВА – ЦЕ ЛЮДСТВА ДОСЯГНЕННЯ ДИВНЕ, МОВА – ЦЕ НАЦІЯ, СПІЛЬНІСТЬ І ЧАС»



Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. «Мова – жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування». Цей вислів належить відомому українському письменнику – класику Панасу Мирному. З нагоди відзначення Міжнародного Дня рідної мови в Березівській бібліотеці-філії пройшла мовна регата. 
Бібліотекар Анжела Зіненко спільно з директором Березівського сільського будинку культури Дарією Ратушняк, для юних відвідувачів організували безліч мовних розваг, які поєдналися в одне єдине під час проведення мовної регати. Діти з задоволенням приймали участь в  хвилинці мовної ерудиціі, мовній вікторині, в змаганнях хто найшвидше вимовить скоромовку, розгадуванні кросворду та відгадуванні загадок. Також їхній увазі була представлена відео-презентації «Рідна наша мова в житті для нас основа», з якої діти дізналися, що наш народ не одне століття боровся за рідну мову, за те, щоб сьогодні вона стала державною, що українська мова не зникла, бо люди берегли її, як перлину, щоб колись заговорити нею у повний голос.
На закінчення директор СБК прочитала декілька гуморесок Павла Глазового, які всі з задоволенням прослухали і посміялися. Захід закінчився знайомством з тематичною викладкою літератури по темі заходу.




Немає коментарів:

Дописати коментар