Шукати в цьому блозі

четвер, 10 січня 2019 р.

«ДЯКУЙ І ТОБІ ТЕЖ ПОДЯКУЮТЬ»



Впереддень, найвічливішого дня у році, до Березівської бібліотеки-філії завітали вихованці ДНЗ «Світлячок» разом з вихователем Яцків Наталією, на аукціон ввічливості «Дякуй і тобі теж подякують», який був приурочений  Всесвітньому  дню слова «Спасибі».
В давні часи вірили, що  це слово мало магічні властивості. З його допомогою люди дарували радість один одному, заряджалися позитивними емоціями  без яких наше життя не було б таким яскравим.
Бібліотекар, Анжела Зіненко спочатку розповіла малечі про історію походження слова «спасибі». Виявляється, спочатку фраза мала вигляд «спаси Бог», але пізніше буква «г» загубилася, і до нашого часу це слово вдячності дійшло у вигляді «спасибі». Але не лише цим важливим словом обмежується лексикон ввічливості. «Доброго ранку», «До побачення», «Будь ласка», «На добраніч» та інші теж мають бути у словнику кожної людини, навіть шестирічної. Під час аукціону виявилося, що діти й так добре знають чарівні слова і говорять їх у повсякденному житті.
Захід закінчився переглядом мультфільму доброти від тітоньки Сови, де гідний приклад чемної поведінки подали дітям персонажі улюбленого мультику.

Немає коментарів:

Дописати коментар