Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Виїзна консультація "Запитай у спеціаліста"

    
   В рамках реалізації проекту "Інформуємо. Радимо. Пропонуємо" Громадською організацією "Творчість. Ініціатива. Енергія" на базі Березівської бібліотеки-філії була проведена виїна консультація "Запитай у спеціаліста".

 
     Захід відкрила керівник проекту Д.Ратушняк та керівник ГО А.Зіненко, які розповіла цільовій  групі проекту  (багатодітні сім’ї, одинокі матері, особи перед пенсійного віку та пенсіонери, інваліди) про консультації які будуть надаватися спеціалістами. А також зачитали Загальну декларацію прав людини.


 

   Бадьон Л.М. – головний спеціаліст відділу з призначення пенсій  Управління пенсійного фонду  в м. Олександрія та Олександрійському районі,  розповіла присутнім про пенсійне забезпечення багатодітних батьків та про Порядок подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»,  Порядок призначення пенсій на пільгових умовах жінкам,  які працюють в сільськогосподарському виробництві та виховали п’ятеро і більше дітей. Відповідала на питання присутніх про нові реформи у пенсійному законодавстві. А, також зазначила що пенсію може отримувати і батько, який виховує дитину-інваліда. Всім учасникам заходу роздали по примірнику газети Пенсійний Кур’єр.
  Яркова М.П. – завідувач сектору прийому громадян управління соціального захисту населення в Олександрійському районі озвучила інформацію про пільги якими можуть користуватися багатодітні родини, та одинокі матері, розміри допомоги багатодітним сім’ям та одиноким матерям.
  Відповідала на запитання про оформлення допомоги по втраті годувальника, а також про статус мало забезпечення. Хто входить в цю категорію і як оформити допомогу, озвучила розмір допомоги.





Немає коментарів:

Дописати коментар