Шукати в цьому блозі

четвер, 12 жовтня 2017 р.

«Світ у сяйві, не впізнати саду і городу: То Покрова - світле свято нашого народу»

Щороку 14 жовтня до нас наближається урочисте свято Покрови Пресвятої Богородиці, тож напередодні свята, а саме, 12 жовтня 2017 року в Березівській бібліотеці-філії для користувачів бібліотеки, пройшла історико-краєзнавча година «Світ у сяйві, не впізнати саду і городу: То Покрова - світле свято нашого народу» приурочена До Дня Святої Покрови та Дня українського козацтва.
В Україні Покрова - це велике народне свято, але з особливою повагою до нього ставилися запорозькі козаки. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови. Козацтво України вважало Пресвяту Богородицю своєю особливою покровителькою.

Бібліотекар, Анжела Зіненко зазначила, що народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією. День українського козацтва дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло значну роль у становленні нашої держави. Запорозька Січ проіснувала більш як двісті років. Слава про українських козаків гуляла всією Європою. Сам образ козака став символом найкращих лицарських чеснот. Народні пісні, думи й інші фольклорні твори оспівали багатьох славетних  козацьких ватажків. Найвідомішим представником серед козацьких ватажків був Богдан Хмельницький. Саме він очолив у 1648 році визвольну війну українського народу, метою якої було здобуття незалежності. 
Захід закінчився оглядом книжкової виставки «Про життя козаць славне» та виконанням козацької пісні «За Дунаєм» під керівництвом директора Березівського СБК Дарії Ратушняк.






Немає коментарів:

Дописати коментар